Wat je dient te weten als je 2018 anders wil

 ‘Ik wou stoppen met mijn nieuwe job als leidinggevende. Ik voelde me moe, uitgeput en had geen pak op mijn team’.

‘Ik was ontslagen en had burn-outklachten. Bij de gedachte aan werk zoeken zonk de moed me in mijn schoenen. Mijn zelfvertrouwen had een serieuze knak gekregen’.

‘Ik weet dat ik iets moet doen aan mijn onzekerheid, piekeren en negatief denken. Maar het lukt niet. Hoe kan ik dat doen? Ik kan toch niet veranderen.’

Dat zeiden Lies, Gert en Angélique. Ze deden ontzettend hun best. En wisten echter een aantal fundamentele dingen niet. Zoals ik die ook niet wist, voordat ik die belangrijke stap zette en startte met investeren in mezelf.

En juist die aspecten niet weten (of wel weten en niet onder de knie hebben), maakt leven en werk moeilijker dan nodig.

Op het einde van dit artikel heb je zicht welke die fundamentele dingen zijn die je en werk leven moeilijker dan nodig maken en dat het anders kan.

1.       Piekeren als gemeenschappelijk element

In je hoofd blijven malen is een teken aan de wand. Het wil zeggen dat je hoofd geen oplossing vindt voor het probleem waarmee het geconfronteerd wordt. Het wil ook zeggen dat op dat niveau er geen oplossing te vinden is.

Alleen … wat kan je anders doen? We hebben nooit geleerd dat dwangmatig nadenken, piekeren of twijfelen je niet vooruit helpt. Ook niet dat er dan onderliggend iets aanwezig is. En al helemaal niet wat een andere weg kan zijn om tot een oplossing te komen.

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Einstein

2.       De plasticiteit van het brein

Veel mensen gaan ervan uit dat ze niet kunnen veranderen. ‘Ik ben altijd zo opgejaagd’, ‘Ik kan dat eigenlijk niet, leidinggeven’, ‘Voor een groep staan kost me tonnen energie’, ‘Ik ben zo onzeker, dat kan je niet veranderen.’

Recent wetenschappelijk onderzoek legt haarfijn uit hoe je brein veranderbaar is (neuroplasticiteit). En dat bewijst zich:

 • Mijn toffe buurman van 60 leert piano spelen.
 • Angélique is merkbaar rustiger en staat sterker.
 • Lies heeft haar talent voor leidinggeven – op haar manier – ontdekt
 • Gert vond, dankzij de bouwstenen voor zelfvertrouwen en innerlijke rust, zijn droomjob.

Zowel Angélique als Lien zeiden dat ze erg sceptisch waren. Doch gaven toe dat het hun inderdaad gelukt was.  Angélique vond haar rust terug, terwijl ze anders continu opgejaagd was. Haar partner, kinderen en klanten merkten dat ook. Lien vond naast een toffe job, ook haar energie terug én de weg om positief in het leven te staan. Ze vond het een wonder, zo na een verschrikkelijk jaar thuis met een burn-out.

3.       Je Innerlijk Leiderschap versterken

Sterk Leiderschap helpt je prettige en positieve sturing te geven aan je leven en je werk. Je zet je mentale en emotionele in op een krachtige, bij jou passende manier.  Van stress naar rust, van niet weten naar weten, van niet durven naar doen, van moeilijk en strijd naar gemak.

Je leven en werk worden makkelijker, omdat alles in jou (eindelijk) meewerkt in plaats van onbewust tegen.

Wil je ook weten wat Angélique, Lien en Gert te weten zijn gekomen? Dat vertel ik je in de replay van de gratis online training!

Tijdens deze online training laat ik je zien:

 • hoe je je POWER kan inzetten in je leven
 • Welke cruciale elementen je jarenlang over het hoofd hebt gezien en wat je
  geld, tijd, goed voelen en heel veel resultaat kostte en hoe jij dit kunt voorkomen (mij ook, voordat ik het wist).
 • Hoe jij je onzichtbare kracht kan inzetten (en ja, je hebt die ook!)
 • De nummer 1 valkuil en hoe je die vermijdt
 • Zodat je met gemak je leven kan sturen en sterker staat
  ·

De gratis training heet: ‘Zet je POWER in, zodat 2018 je droomjaar wordt’ De gratis training kan je gewoonweg aanvragen, en je kijkt gewoon op je laptop, tablet of computer.

Je ontdekt de beste technieken die ik de laatste 17 jaar heb ontdekt , door te werken met de grootste onderzoekers en gamechangers. En die ik daarna heb geleerd aan Angélique, Lies, Gert, Lien en nog honderden andere leidinggevenden, professionals en zelfstandigen.

Hier kan je je aanmelden voor de gratis online training. Zet je POWER in, zodat 2018 je droomjaar wordt

Graag tot ziens, en neem alvast pen en papier erbij!

Inge Ketels

P.S. Trouwens, ken je iemand die last heeft van stress en/of worstelen? Of waar het op werkgebied niet vlot loopt? Stuur ze gerust de link naar deze pagina. Ik vind het fijn als ze op de hoogte zijn van deze online gratis training!

En wie weet zijn ze je eeuwig dankbaar! Mijn hartelijke dank heb je alvast!

Related Post

By |2018-03-23T11:54:25+00:00januari 12th, 2018|Leiderschap|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter